Vinyl Café

vinyl cafe circles2A ZENE-ÉS KÁVÉ IMÁDAT TÖKÉLETES HÁZASSÁGA

vinyl cafe logoDebrecenben a távolsági buszmegálló mögött bújik meg a Vinyl Café Kávézó és Hanglemezbolt.
Debrecen, Külső Vásár tér 3.
Az egyszerűnek tűnő sorház homlokzatán egy bakelit logó és a felirat jelzi, hogy nem csak egy szimpla lakóházzal van az embernek dolga. Kívülről nem mutat semmi kirívót, de a belső design már eltér a megszokottól.

Belépve a kávézóba rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy a presszó részben (is) a bakelit téma dominál. Az itallaptól a poháralátéteken át a falakig mindenhol egyértelműen látszik, hogy ezen a helyen a zenének fontos szerepe van. A muzikális téma ad egyfajta jellegzetességet az üzletnek, amely így kifejezetten hangulatos.

coffee pelliniAz 1950-es évek rockabilly miliőjére hajazó kávézóban a barista lányok nem pin-up ruhában szolgálják fel a rendeléseket, de ezt a minőségi Pellini kávékat kóstolva meg lehet bocsátani. A piros bőr kanapék „boxosítják” a teret, lehetőséget teremtve baráti társaságok kávé vagy szendvics melletti beszélgetéseihez.

Az itallap is magáért beszél. 14 féle - és annak számtalan variációjában kérhető - kávé várja a koffein imádókat. A mai igényeket figyelembe véve ráadásul minden tejjel készült ital kérhető laktózmentes verzióban is. Sőt! Amíg a műértő barátok a zenéről filozofálnak az alagsorban, addig fent le lehet gurítani pár kortynyi alkoholmentes hideg vagy meleg italt a zenegép mellett. Ugyanis a kávézó egyik legnagyobb ékessége az autentikus, működő zenegép. A tulajdonos egyenesen az USA-ból szerezte.

paniniA kávé mellett az olasz náció – és az utóbbi időkben az amerikai - kedvenc szendvicse, a panini is megkóstolható többféle változatban is. A reggelinek vagy ebédnek is tökéletesen megfelelő étek kirobbanó hatást gyakorol az ízlelőbimbókra. És az sem mellékes, hogy bármelyik napszakban kapható reggel 6-tól este 8-ig.

A kávézó és bakelitüzlet pazar fúziójában a lemezeket az alagsorban lehet átböngészni. A bakelitbolt – és a kávézó – enteriőrje egyértelműen a több ezer zenemű köré csoportosul. A korongok műfajok szerint vannak szétválogatva, ezzel is segítve a keresést-kutatást. A pénztár melletti kis beugróban pedig a kávézó rock and roll stílusát másoló kanapén kényelmesen bele lehet hallgatni a kinézett hanglemezbe. A szemezgetés végén a hangszóró formájú pénztárnál kell kifizetni a kiválasztott szerzeményeket.

És még valami! Ha a megközelítőleg 7 000 db lemez között nem fellelhető az a darab, amelyre a vásárlónak fáj a foga, akkor jelezni kell a pénztárnál, és a korongot megpróbálják beszerezni.

Hamisítatlan rock and roll hangulat várja a Vinyl Café betérő vendégeit. Remekül megfér egymás mellett – pontosabban egymás alatt – a kávézó és a hanglemezbolt. Egy remek hely, ahol a belváros pezsgésétől kicsit távolabb össze lehet futni a rég nem látott barátokkal egy kis iszogatásra,
zenehallgatásra, beszélgetésre. A Vinyl Café tökéletes olvasztótégelye a zenének és a hangulatos, minőségi kávézásnak.

Szóval van egy nagyon hosszú lista arról, hogy miért lehet a Vinyl Café-t szeretni!

Lapozható ITALLAP

Fotógaléria a Vinyl Café Kávézó és Hanglemezboltról

covers

Hírlevél

Az Ön email címe

Kapcsolat

+3620/350-0491, +3630/968-4490
E-mail: bakelitfutar(kukac)gmail.com

Külső Vásár tér 3.
Debrecen
4025

20efelett

kereső

Kosár

 x 

A kosár üres

Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.