Bakelit lemez tárolása

Egyforma méretű hanglemezből 10–20 darab egymásra rakva tárolható. Az ilyen fekvő elrendezésnél alaplapként jól beválik az olcsó üveg. Az álló elrendezés helytakarékosabb. Az egyes fülkék azonban 15-20 cm-nél ne legyenek szélesebbek, mert ferde helyzetben a hanglemez deformálódhat. Csak annyi lemezt tegyünk egy fakkba, hogy az tele legyen, de a lemezek ne nyomódjanak egymásba és könnyen kivehetőek legyenek. Fekvő, vagy álló, de szoros tárolás esetén a lemez formája belenyomódhat a borítóba, ez esztétikailag nem kedvező és a lemez értékét is csökkenti.

bakelit lemezMelegtől (napfény, fűtés, lámpa, felmelegedett készülék) óvni kell a lemezeket. A legmagasabb megengedett környezeti hőmérséklet 35 °C. Magát a lemezjátszót se tartsuk közvetlen erős napfénynek kitett helyen, mert a bakelit lemez már egy lejátszás alatt is annyira felhevülhet, hogy meggörbül, elvetemedik. Az egyszer már meggörbült lemezt házilagos eszközökkel lehetetlen kisimítani.

A bakelit lemezt mindig a gyári tokjában tároljuk. Csak közvetlenül a lejátszás előtt vegyük elő, utána rögtön tegyük vissza a borítóba. Ne feledkezzünk el a papír vagy (antisztatikus) polietilén belső borító használatáról sem. A hanglemez közvetlenül másfajta műanyaggal hosszú ideig ne érintkezzen, mert a lassan párolgó lágyítószer azt a használhatatlanságig tönkreteheti. A belső és külső borító nyílása ne essen egy irányba, hogy a por ne jusson be a tokba. A borító megvédésére használhatunk külső, vastagabb anyagból készült műanyag borítót. Sohase hagyjuk a lemezt sem tok nélkül, sem a lemezjátszó korongján hosszabb ideig, mert gyorsan és erőteljesen beporosodik és könnyen megsérülhet. Lejátszás előtt a lemezjátszó gumikorongját is portalanítsuk. Vegyszerrel, folyadékkal, festékkel, lakkal, ragasztóanyaggal, szokványos háztartási tisztítószerekkel, sprayekkel a lemeznek nem szabad érintkeznie, a lemeztisztításra alkalmas, lejjebb felsorolt anyagok kivételével. Régi, sellak hanglemezeket a törésveszély miatt különösen gondosan tároljunk és minden folyadéktől óvjunk!

Hírlevél

Az Ön email címe

Kapcsolat

+3620/350-0491, +3630/968-4490
E-mail: bakelitfutar(kukac)gmail.com

Külső Vásár tér 3.
Debrecen
4025

20efelett

kereső

Kosár

 x 

A kosár üres

Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon sütiket (cookie-kat) használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.

3990,- HUF
 • Részletek

  Pornography

  Cure, The
  Ár:3990 Ft

  SaLe
  50%